In Atelier Fietswolven delen we graag onze kennis rond het maken van theaterpoppen en poppenspeltechniek.

Er is ruimte, materiaal en sfeer om in kleine groep te werken

aan jouw pop of marionet.

Ons atelier ligt in Gent en we bieden lessenreeksen en workshops.

 

Lessenreeks Marionet maken (12  lessen - september 2021)

Je creëert tijdens deze cursus een volledige marionet, en je ontdekt alle technieken om je pop te maken: Na afloop beschik je over vaardigheden om zelf het  hoofd, het lichaam, handen en het speelkruis van de pop te maken.

Wat mag je verwachten?

  • Je maakt kennis met enkele basisinzichten rond het maken van theaterpoppen. Elke deelnemer maakt op basis van een eigen ontwerp een hoofd uit siliconen. Hiervoor gebruik je een voorontwerp uit klei en leer je een mal maken en afgieten.

 

  • Het lichaam van de marionet maak je op klassieke wijze, uit hout en leer, waar nodig aangevuld met hedendaagse materialen en technieken. De ledematen en de handen maken we uit we kunststof en hout.

 

  • Je maakt ook het kruishout en leert je marionet aanlijnen zodat ze bruikbaar is, of waardoor ze als decoratie een plaats kan krijgen bij jou thuis.

 

  • We geven ook een voorzet voor het maken van de kledij en wie wil maakt ook eventuele attributen, passend bij je pop. Voor het maken van de kledij krijg je tips en voorzien we in materiaal. Het eigenlijke naai - en stikwerk is huiswerk, tijdens of na de cursus.

 

  • Tussen de lessen door kan je gratis terecht in ons open atelier

 

Prijs lessenreeks: 275 € (gietmateriaal voor het hoofd en optioneel balsahout niet inbegrepen. Deze kost wordt gedeeld op basis van verbruik, reken op 50 a 60 € per pop)

Atelier Fietswolven

Nieuwevaart 235, 9000 Gent

 

fietswolven@telenet.be

00 32 468 203 689

https://www.facebook.com/cie.fietswolven

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now